volunteer poster-1

Soapbox Science söker volontärer!

Soapbox Science är en ny plattform med två syften: att engagera allmänheten som normalt sett inte interagerar med forskning och forskare, samt att öka synligheten för kvinnliga forskare. Genom att flytta forskare och forskning till gator och torg  och presentera banbrytande forskning på ett tillgänglig, kul och inbjudande sätt hoppas Soapbox Science inspirera fler till att upptäcka naturvetenskapens förtrollade värd.

Inspirationen är hämtad från London Hyde Parks Speaker’s Corner, en historiskt arena för offentlig debatt. Formatet är enkelt, ingen mellanman, ingen powerpoint, ingen aula – bara kvinnliga forskare som är där för att dela med sig av sina senaste upptäckter och diskutera resultat.

Nu söker vi volontärer för vårt Umeå event!

Varför: Att vara volontär på vårt Soapbox Science event innebär en möjlighet att träffa ledande forskare, universitetsledning från SLU och Umeå Universitet och nyfikna ume-bor. Vi lovar en rolig dag med framstående forskare, en Soapbox Science-t-shirt, lunch och middag och ett bra tillskott till ditt CV ”

Vad: Vi behöver personer som assisterar våra duktiga talare, några som hjälper besökare att hitta rätt, räknar antal besökare och hör efter vad de tyckte om eventet.

När: Lördagen den 26 maj ca kl 10.00-15.00

Hur: maila till klara.joelsson@slu.se