Bild1

Skatteverket söker nyutexaminerade IT-studenter

Skatteverkets it-avdelning är en av Sveriges största, med en stor och komplex it-miljö. IT-avdelningen ansvarar för utveckling, drift, förvaltning och underhåll av Skatteverkets system.

Vi har stora ambitioner med målet att bidra till den digitala transformationen som sker i Sverige. Vi sätter kundernas upplevelser i centrum och samskapar med de vi är till för där digital kommunikation och interaktion mellan människor, verksamheter och saker blir självklara. Vi fokuserar på tjänsteutveckling utifrån företags och privatpersoners vardag.

Dina arbetsuppgifter som nyexaminerad innebär att du går in i ett team där ni tillsammans jobbar med teamets uppgifter från ”ax till limpa” där olika discipliner såsom krav, utveckling, test, testautomation, dokumentation, release och driftsättning ingår. Arbetet bedrivs agilt med tät kundkontakt, frekventa leveranser och stor flexibilitet och förändringsbenägenhet.

It-avdelningen erbjuder dig goda utvecklingsmöjligheter. Hos oss får du jobba med några av landets bästa inom området. En naturlig del av din vardag är kunskapsutbytet med erfarna kollegor. Du verkar för ett väl fungerande samarbete och genom detta får du möjlighet till kontinuerlig utveckling.

Vår utvecklingsmiljö bjuder på spännande utmaningar och stimulerar till kreativa lösningar. Vår tekniska målmiljö är i huvudsak Linux med flera generationer av teknikstackar och plattformar så som Red Hat OpenShift, MuleSoft Anypoint, WebLogic Server och Oracle databaser. Vi arbetar med verktyg, teknik, programspråk och ramverk som Java EE, Angular, Spring Boot, REST, Tomcat, SQL, MongoDB, Eclipse, XML, JavaScript, SOAP och TomEE. Utvecklingen görs i huvudsak i windowsmiljö.

Läs mer om tjänsten på https://www.skatteverket.se/ledigajobb

 Välkommen med din ansökan senast den 2018-02-19.